Flyhåndteringstips for hjem

Når temperaturen begynner å stige fra det laveste, går vi inn i våren. Fluer er et av de største problemene for alle hjem og industrier, uavhengig av klimaendringer. Spesielt våren er sesongen for skadedyr og insekter å komme inn i hjemmet ditt, eller hvis du allerede har skadedyrangrep, vil de komme ut og streife rundt på stedet ditt. Ulike typer fluer tiltrekkes av mat og husly og er hovedårsaken til mange sykdommer. I denne artikkelen vil vi diskutere Fly Management for Homes.

Hvordan identifisere hver gruppe fluer?

Det finnes forskjellige typer fluer, og alle er så små at det er tilrådelig å få en foreløpig identifikasjon bekreftet av en skadedyrspesialist. De må kanskje ta med prøver tilbake til kontoret for å bli undersøkt under et mikroskop for å få en gyldig ID.

Fruktfluer

Fruktfluer

Fruktfluer kan bli opptil 3 mm lange. Avhengig av arten varierer de i fargetone fra trist tan til gulaktig til brunsvart, og øynene deres varierer fra knallrøde til mørkerødbrune.

Scuttle fluer

Scuttle-fluer har et svært karakteristisk pukkelryggutseende, rundt 0,3 til 6 mm lange sett fra siden. Svart, mørk eller noe gulaktig er fargene deres. En energisk, uforutsigbar oppførsel er å løpe rundt.

Avløp eller møllfluer

Avløp eller møllfluer

Avløpsfluer er ganske små og uklare i utseende, og måler omtrent 1,5 til 4,7 mm lange. Avhengig av arten kan de variere fra gulaktig til brungrå til svartaktig. Vingene deres har hårete kanter og er generelt ovale.

Mørkvinget soppmyg

Mørkvinget soppmyg

Mørkvingede soppmyg ligner mygg ved at de er omtrent 0,7 til 11 mm lange, tynne og langbente. Vanligvis er de svarte i fargetonen.

Hvorfor er fluer de største bekymringene å unngå?

Siden disse fluene vokser i fuktig, nedbrytende organisk materiale som det som finnes i avløp, mopphoder, kloakk osv., kan de utgjøre en helserisiko som potensielle mekaniske sykdomsvektorer. Larvene til pukkelfluer er også oppdaget i åpne sår på mennesker. Så det er viktig å vite at fluer er farlige for mennesker og ta riktige tiltak for å eliminere dem.

Reproduksjonshastighet av fluer

Reproduksjonshastighet av fluer

De fleste av disse fluene kan modnes fra egg til voksen om sommeren på 7 til 28 dager. Hunneddik eller fruktfluer legger i gjennomsnitt 500 egg per klø, og klekkes på 6–10 dager. Hunnfluer, pukkelfluer eller fluer kan legge opptil 740 egg, som, avhengig av art, tar 11–28 dager å klekkes. Avhengig av arten legger dren- eller møllfluehunnene 30 til 100 egg og tar 7 til 28 dager å modnes. Bortsett fra at det, avhengig av art, er flere til mange generasjoner hvert år, er det ikke kjent noe om biologien til mørkvingede soppmyg.

Flyhåndteringstips for hjem

  • Påfør en aerosol-sprøytemiddelformulering på enkelte rom som anvist på pakken, men ikke bruk for mye.
  • Å bestemme fluene er avgjørende for å identifisere kilden til angrepet.
  • Du kan bruke små feller for å høste noen fluearter.
  • Bruk plantevernmidler for større angrep, men sørg for at du bruker et autorisert produkt.
  • Eliminerer biofilmen akkumulert i kloakken hvor mange av disse insektene avler.

Hvis du ikke er klar over bruk av plantevernmidler og andre gjør-det-selv-bekjempelsesmetoder, kan du leie en profesjonell skadedyrkontrolltjeneste. De profesjonelle ekspertene vil gjennomføre en skikkelig kontrollbehandling som inkluderer ulike prosesser som å identifisere, overvåke og eliminere fluer.