Hvis du bor i Florida, har du kanskje lagt merke til noen merkelige lyder fra loftet ditt i det siste. Kanskje du har hørt skrape-, knirking- eller dunkende lyder som får deg til å lure på hva som skjer der oppe. Vel, sjansen er stor for at du kan ha noen uønskede gjester i hjemmet ditt: dyreliv.

Florida er hjemsted for en rekke dyrearter som kan finne veien inn på loftet ditt og forårsake alle slags problemer. Noen av de vanligste synderne er vaskebjørn, ekorn, rotter, flaggermus og opossum. Disse dyrene tiltrekkes av ly og matkilder som loftet ditt gir, selv i de varmere månedene.

Selv om det ikke bare er irriterende å ha dyreliv på loftet, kan det også være farlig. Disse dyrene kan skade isolasjon, ledninger, kanalsystem og takmaterialer. Skadene deres kan potensielt skape brannfare og øke energiregningene dine. De kan også bære på sykdommer og parasitter som kan påvirke deg, din familie og kjæledyrene dine, som rabies, leptospirose, histoplasmose og lopper.

Så, hva kan du gjøre for å forhindre at dyrelivet invaderer loftet ditt? Sjekk ut våre beste forebyggende tips for å unngå dyreliv på loftet ditt:

  • Inspiser taket og loftet regelmessig for tegn på skade eller inngangspunkter. Se etter hull, sprekker, hull eller løse helvetesild som kan tillate dyr å komme inn. Reparer eventuelle skader så snart som mulig og forsegl eventuelle åpninger med netting eller metallbeslag.
  • Trim grener som henger over eller berører taket ditt. Disse kan gi dyr enkel tilgang til å klatre opp på taket ditt og finne veien inn på loftet ditt.
  • Hold søppelbøttene dine trygge og rene. Bruk lokk som låser eller tynger den ned med murstein eller strikksnorer. Skyll ut eventuelle matbeholdere før du kaster dem og unngå å la kjæledyrmat ligge ute over natten. Matrester utenfor kan tiltrekke dyreliv til eiendommen din og oppmuntre dem til å utforske videre.
  • Lei en profesjonell dyrefjerningstjeneste hvis du mistenker eller bekrefter at du har dyr på loftet ditt. Ikke forsøk å fange eller fjerne dem selv, da dette kan være farlig og ulovlig i noen tilfeller. En dyrelivsprofesjonell kan trygt og humant fjerne dyrene og deres avkom, rydde opp i rotet de etterlot seg, og hindre dem i å komme tilbake.

Dyrelivet på loftet ditt kan være en plage og en fare, men med noen forebyggende og intervensjonstiltak kan du holde dem utenfor hjemmet ditt og beskytte deg selv og din familie. Kontakt ditt lokale dyrelivskontrollfirma i dag hvis du opplever tegn på dyreliv i og rundt hjemmet ditt.