Et av de første inntrykkene folk har av hjemmet ditt, er plenen din. Her i Florida, hvor været vanligvis er varmt og fuktig nesten året rundt, kan det å ha en frodig, blomstrende plen virke som en skremmende oppgave; og selv om å opprettholde en sunn plen er avgjørende for den generelle appellen til hjemmet ditt, trenger det ikke å være en utfordring. Her er noen DIY plenpleietips for å holde hagen din vakker i Florida-varmen.

Identifiser/velg gresset ditt:

Enten du starter fra bunnen av eller revitaliserer plenen din, er det visse typer gress som vokser best i Florida. Disse gressene er St. Augustine, Bahia, Bermuda og Zoysia. Hvis du allerede har en etablert plen som du ønsker å gjenopplive, er det viktig å identifisere hvilken type gress du dyrker.

Gjødsle riktig

Når du har bestemt gresset ditt, er det viktig å gjødsle plenen for å oppmuntre til sunn og jevn vekst. Men for mye gjødsel kan også skade plenen og miljøet rundt deg på grunn av avrenning. Pass på at du gjødsler i henhold til etiketten på produktet du bruker.

Vann på timeplan

Hvert gress trenger vann for å vokse; men visste du at for mye vann kan skade plenen din? Overvanning er en vanlig årsak til sykdom og skadedyrsangrep i gresset ditt. Det er ideelt å vanne gresset 2-3 ganger i uken i vekstsesongen (omtrent mars-oktober) og en gang annenhver uke i dvale. Denne planen lar gresset vokse sterkere og dypere ned i jorden, og hjelper det å motta næringsstoffene det trenger.

Klipp riktig vei

Det er ingen hemmelighet at klipping av plenen er avgjørende for den generelle helsen til hagen din. Og akkurat som vanning er det viktig å sette av tid hver uke eller to til å klippe plenen. Et annet godt tips er å huske å sette bladhøyden høyere hvis du planlegger å klippe ofte. Å holde gresset klippet i lengre lengde hjelper til med å etablere rotsystemet og vil holde plenen din sunn selv under den sovende sesongen.

Bekjempe skadedyr

Selv om plenen din kan være et hyggelig sted å tilbringe sommerdagene dine, er det like hyggelig for insekter å feste. Og selv om det å følge tipsene ovenfor vil bidra til å forhindre at skadedyr invaderer plenen din, er det ikke garantert at du ikke vil oppleve noen uvelkomne gjester. insekter som armyworms, chinch bugs og torv webworms er vanlige skadedyr du vil finne i den varmere årstiden. Vi anbefaler å motta profesjonelle råd fra et lokalt profesjonelt plenpleiefirma for å sikre at plenskadedyrene dine ikke går ut av hånden.