Fakta du trenger å vite om veggedyr – hvordan bli kvitt dem?

Veggedyr er plagsomme skadedyr som er skadelig for en sunn livsstil. De elsker å mate på menneskeblod og gjemme seg under madrasser, skap og andre mørke steder som er trygge å oppholde seg. Bittet deres vil ikke være mye smerte, men det kan forårsake kløe og røde nupper på huden. De er nattaktive insekter som streifer om natten og gjemmer seg på dagtid. Så det er ikke lett å finne og eliminere dem uten riktig kunnskap. Det er flere fakta og myter diskutert om disse artene, men der skal vi diskutere det ukjente fakta du trenger å vite om veggedyr.

Fakta du trenger å vite om veggedyr

Veggedyr kan leve hvor som helst

Veggedyr kan leve hvor som helst

De fleste tror at veggedyr vil bo på hotellrom som ikke er riktig vedlikeholdt. Men veggedyr kan finne hvor som helst fra skoler, høyskoler, kontorbygg, hjem og leiligheter. Forskning viser at 89 % av veggedyrangrepene er i eneboliger, 88 % er i leiligheter, 69 % av veggedyrangrepene er fra hoteller, og 35 % er på høyskoler.

Veggedyr lever ikke bare i byer

Det er en vanlig myte at veggedyr bare lever i byer. Dette er ikke sant; veggedyr kan angripe ethvert trygt sted nær matkilden. Men veggedyrangrepet i byer er tre ganger større enn angrepene i landlige og urbane områder. Dette er på grunn av høy befolkning og overbelastede områder.

Veggedyr er hardføre

Veggedyr kan leve i flere måneder uten mat, dvs. blodmel, og de kan gjemme seg på et enkelt sted som møbler i senger eller madrasser for å få et sunt måltid. Disse veggedyrene kan leve ved den laveste frysetemperaturen på ca 122 grader, så det er ikke lett å bli kvitt veggedyr ved hjelp av DIY-metoder.

Veggedyr er smarte

Veggedyr er smarte

Veggedyr er smarte nok til å gjemme seg fra verden om dagen. De kan gjemme seg under madrasser, møbelsenger, springfjærer, fotlister, bak stikkontakter, bilderammer og tapet. Men Co2 vi puster ut vil tiltrekke veggedyr, og de vil komme ut om natten for et godt måltid.

Veggedyr er metodiske

Veggedyr har et fôringsmønster ved at de spiser på verten sin i 5 til 10 minutter til de blir mette. De får i seg så mye de trenger fordi det er den eneste gangen de kan ha mat en hel dag. Som et resultat kan du finne bitemerker på huden din med kløe.

Hvordan bli kvitt veggedyr?

Hvordan bli kvitt veggedyr

Mange gjør-det-selv-metoder finnes, og veggedyrspray kan finnes online og offline, men de er midlertidige løsninger. Som nevnt tidligere er de smarte nok til å skjule seg for trusler. Men hvis de blir forstyrret, vil de skjule seg for dypt, og det er vanskelig å finne og bli kvitt dem. Så det er tilrådelig å unngå å eksperimentere med DIY-metoder uten riktig kunnskap.

Hvis du vil eliminere veggedyr, kan du leie en profesjonell skadedyrkontrolltjeneste. Ekspertene vil gjennomføre en skikkelig kontrollbehandling og hjelpe deg med å bli kvitt dem i årevis.