Spørsmål: Jeg har problemer med å eliminere veggedyr på et luksushotell. Vi ser ut til å bli kvitt dem, men så dukker de opp igjen. Hva mangler jeg?
— Å være uforstyrret, samle god informasjon som er nødvendig for storhet

Svar: Takk for spørsmålet, BUGGING. Jeg vet at det kan være frustrerende å svare på et spørsmål med flere spørsmål, men mens jeg sitter her ved skrivebordet mitt, er jeg ikke sikker på hva du går glipp av.

Det første spørsmålet er, inspiserer og behandler du strukturen – det vil si veggens tomrom samt interiøret i rommet og møblene i? Veggedyr kan ofte bli funnet rett innenfor strømuttak og andre strømuttak, og bak eller under fotlister. Mange ganger er det et betydelig gap mellom bunnen av veggoverflaten og gulvet, som er skjult av fotlister. Imidlertid er det vanligvis nok plass for veggedyr til å krype mellom gulvbelegget og fotlistene i kommersielle virksomheter.

Det neste spørsmålet vil være, har du inspisert noen tilstøtende rom grundig? Jeg har vært på hotell som har hatt meldinger om aktivitet på ett rom, men har aktivitet på et rom rett ved siden av uten meldinger om bitt eller observasjoner. Det kan virke altfor aggressivt; men når du får gjentatte anrop for det samme problemet, må du undersøke alle muligheter med en antagelse om lik sannsynlighet. Det betyr absolutt ikke at du begynner å bruke plantevernmidler vilkårlig, det betyr bare at du må inspisere flere områder grundig.

En annen faktor å vurdere er hvordan rengjøringen fungerer på hotellet. Jeg husker ett hotell som ofte hadde problemer med veggedyr på de to rommene i enden av gangen. Disse rommene lå overfor hverandre; de var ikke tilstøtende rom. Det var ikke noe spesielt med disse rommene, annet enn plasseringen på hotellet. Det viste seg at ett medlem av husholdningsteamet ville samle det skitne sengetøyet fra rommene i en vogn, mens andre medlemmer ryddet og klargjorde rommene. Innsamlingsvogna satt så i enden av gangen mens de gjorde alt ferdig.

Menneskelig aktivitet er vanligvis roten til problemer med veggedyr, så vi må forstå hvilke konsekvente menneskelige aktiviteter som skjer på hotellet.

Når du har sett på alle delene av strukturen som berører hverandre, og har en god forståelse av hvordan personalet jobber på hotellet, må du ta en titt på behandlingsprotokollene dine. Dette er ikke å si at du må stille spørsmål ved materialene du bruker. Du må heller vurdere hvordan, hvor og hvorfor du bruker dem. Uten å inspisere hotellet selv, kan jeg absolutt ikke fortelle deg hvilken behandlingstilnærming eller hvilke materialer som vil være mest hensiktsmessig. Men jeg vil foreslå at du tenker på alle de strukturelle komponentene og møblene i rommet og spør deg selv: «Er behandlingsmetoden jeg bruker sannsynligvis til å drepe alle veggedyrene i og rundt dette området?» Med andre ord, er det sannsynlig at veggedyrene som kan være i rommet du ikke ser kommer i kontakt med de behandlede overflatene dine? Er det riktig formulering for overflaten?

Og, sparer du det beste til sist, legger du igjen veggedyr? Forhåpentligvis bruker du en passende støvsuger for fysisk å fjerne veggedyr, siden det er et flott verktøy for de fleste skadedyr. Et sterkt vakuum med et sprekk-og-sprekkeverktøy kan fjerne insekter og egg du ikke så. Å fjerne insekter og egg fra miljøet er en viktig del av et effektivt skadedyrbekjempelsesprogram.