Earwigs er nattaktive skadedyr, gjemmer seg om dagen og spiser om natten. Utenfor er de ofte funnet under råtnende blader eller i mulch som brukes i landskapsarbeidet ditt. De vil også gjemme seg på kjølige steder rundt hjemmet ditt, for eksempel under tømmerstokker, under steiner eller under brett. Ørentvister bringes ofte inn i hjemmet ditt ved å haike på ved, aviser og planter som hentes utenfra. De tiltrekkes også av lys og vil presse seg gjennom dører og vinduer. De har også lyst på fuktighet og favoriserer krypkjeller og vaskerom.

Vi vet at øreplugger faktisk ikke kommer inn i ørene dine, men hva er de gode for? Er de gunstige å ha rundt seg?

Mens øreplugger kan skade plantene dine og regnes som drivhusskadedyr, har de noen forløsende egenskaper. De er ekstremt gunstige å ha i komposthauger, og hjelper til med å bryte ned kompostmaterialer. De er også rovdyr som spiser plagsomme skadedyr rundt hjemmet ditt. De er også de ultimate desinfiseringsmidlene, og lever av råtnende plantemateriale og døde insekter for å hjelpe til med å rydde opp i miljøet. De bryter også ned døende plantemateriale.

Hvis proffene til å holde øretvister rundt ikke er overbevisende nok for deg, er det måter å forhindre at øreplugger henger i og rundt hjemmet ditt:

  • Inspiser dører og vinduer og sørg for at de er forseglet eller bruk værbestandig.
  • Fjern fuktighet fra hjemmet ditt, spesielt i notorisk fuktige områder som kjellere, krypkjeller og områder med lekkasjer eller stående vann.
  • Minimer utendørsbelysningen for å hindre dem i å komme inn.
  • Rydd opp i hagen din for bladrester, stablet ved og steiner, spesielt i nærheten av hjemmets fundament. Prøv å bruke et alternativ til mulch i blomsterbed og landskapsarbeid.
  • Planlegg rutinemessig skadedyrbekjempelse for ikke bare å bli kvitt øreplugger, men også andre skadedyr de kan spise av. Ta kontakt med ditt lokale skadedyrfirma for et gratis estimat.