Mole sirisser er plagsomme skadedyr som kan forårsake betydelig skade på Florida plenen. Det er 7 arter funnet i USA med 3 av disse funnet i delstaten Florida. Disse skadedyrene er brune eller brunfargede med forbena som inneholder pansrede, klolignende vedheng de bruker til å tunnelere gjennom jorden. De er nattlige skadedyr og blir ofte funnet ødelegge plener og golfbaner.

Mole sirisser er en invasiv art som ved et uhell ble brakt til USA på lasteskip fra Sør-Amerika. De er ikke hjemmehørende i USA. De har svært få naturlige rovdyr, så de har lov til å reprodusere fritt med små eller ingen begrensninger.

Føflekker forårsaker skade på torv ved å etterlate forhøyede huler på matjord som et biprodukt av gravingen. De etterlater også flekker med døende gress over hagen din og vil livnære seg på gressrøtter, noe som får det til å dø. Vaskebjørn og beltedyr vil også grave hull i hagen din i et forsøk på å grave dem opp for mat.

Du kan prøve å holde føflekker i sjakk ved å forhindre at de kommer inn i hagen din i utgangspunktet. Hold øye med føflekker i hagen din. Fyll eventuelle sprekker i jorda i hagen din med parafin-gjennomvåt sand. Bløtlegg nye frø i jod i 10 minutter før såing. Torvgress som tiltrekker dem (Bermudagrass, Bahiagress, etc.) bør unngås til fordel for torvgress som er mindre utsatt for skade (Zoysiagress og tusengress). Bruk naturlige frastøtende planter og essensielle oljer i hagen eller hagen din, som ringblomst, sitrongress citronella og peppermynte. Oppmuntre naturlige rovdyr til å besøke hagen din, for eksempel fugler, frosker, øgler og slanger.

Hvis du har et problem med føflekker eller andre plenskadelige skadedyr, kontakt ditt skadedyrbekjempelsesfirma i Florida for en vurdering.