Ekte skumle skapninger som kan gi huseiere en skrekk denne Halloween

Selv om det er normalt å se edderkopper, flaggermus og andre skumle crawlere invadere dørstokken din på Halloween i form av triks eller skummel dekor, bør huseiere også være på utkikk etter virkelige uhyggelige skadedyr denne høsten.

edderkopper til halloween

Her er en guide til noen vanlige husholdningsdyr, og noen enkle tips for å forhindre at de gjør hjemmet ditt til et hjemsøkt hus.

Rotter

Rotter er en av de mest utskjelte skadedyrene, delvis på grunn av deres merkelige, hårete utseende. De er primært nattaktive og kan finnes hekkende på en rekke steder – fra innsiden av søppelhauger til uforstyrrede områder i kjellere.

Rotter kan passe gjennom en åpning på størrelse med en fjerdedel, så det er lett for dem å finne tilgang til hjemmene våre. Når de først er inne, kan de spre sykdommer ved å forurense mat og sette hjem i fare for elektriske branner ved å gnage gjennom ledninger.

    • Tips: Før huseiere tar med bokser med gresskar og falske spindelvev inn for å dekorere til Halloween, bør de inspisere dem for tegn på angrep som gnagemerker og gnagerskitt. Når Halloween er over og det er på tide å pakke bort de skumle dekorasjonene, sørg for at de oppbevares i en plastboks med forseglet lokk. Dette vil hindre gnagere fra å gjøre innredning utenom sesongen til sitt nye hjem.

Flaggermus

I århundrer har flaggermus forårsaket ubegrunnet frykt hos mennesker, da de ofte forbindes med vampyrer og hjemsøkte hus. Flaggermus er nattaktive pattedyr som hviler i mørke områder av bygninger, for eksempel lofter, klokketårn og under fasader, og i andre skjermede områder som grotter. De er kjent for å fly fra sine bortgjemte reir i skumringen for å få mat og returnere rett før dagslys. Flaggermus er hyppige bærere av rabies, som kan være dødelig hvis den ikke behandles.

    • Tips: Huseiere bør skjerme loftsventiler og åpninger til skorsteiner, og installere dørfeier i høst for å holde flaggermus ute av hjemmet. Hvis det er mistanke om en aktiv flaggermusangrep, er det viktig å kontakte en lisensiert skadedyrspesialist fordi flaggermus er beskyttet ved lov i de fleste stater.

Edderkopper

Synet av en edderkopp som kryper på veggen kan skremme nesten alle, spesielt rundt Halloween. Selv om edderkopper ofte får en dårlig rap, er bare noen få arter funnet faktisk farlige. Huseiere bør være spesielt oppmerksomme på den brune ene-edderkoppen, den svarte enkeedderkoppen og hobo-edderkoppen, da disse typer edderkopper er kjent for å gi et smertefullt bitt når de blir forstyrret eller truet.

    • Huseiere kan unngå å komme i kontakt med edderkopper ved å holde garasjer, loft og kjellere rene og rotfrie. Sørg for å bruke tunge hansker når du flytter gjenstander som har vært lagret i lang tid, som Halloween-dekorasjoner.

Veggedyr

Veggedyr ligner på vampyrer ved at de lever av menneskeblod, vanligvis om natten. Selv om veggedyr ofte finnes i senger, kan de også skjule seg bak fotlister, under elektriske bryterplater og i møbelsprekker. Veggedyr vil gjemme seg i bagasje, vesker, laptopvesker og andre personlige eiendeler i et forsøk på å finne en menneskelig matforsyning. Heldigvis overfører ikke disse unnvikende skadedyrene sykdom, men de kan etterlate røde, kløende svulster på huden.

    • Tips: Hvis du planlegger å kjøpe et Halloween-kostyme fra en utleie- eller bruktbutikk, sørg for å inspisere det for veggedyr før du kler deg ut for å trikse. Vær spesielt oppmerksom på de innvendige sømmene, se etter tegn på klebrige hvite egg, utgytt skinn og selve insektene.