Hvordan bli kvitt edderkopper i huset og holde seg trygg mot bitt.

Frykt for edderkopper er konsekvent rangert som en av de beste fobiene. Enten det er en evolusjonær trigger som holdt våre forfedre i live eller resultatet av skrekkfilmer, har edderkopper rykte på seg for å være skumle, krypende, giftige skadedyr.
edderkoppnett i hjemmet

Men edderkopper er ikke alle dårlige. De gir en form for naturlig skadedyrbekjempelse ved å fange insekter i nettet deres. Det betyr imidlertid ikke at de har en åpen invitasjon til å komme inn i våre hjem. En edderkoppangrep kan forårsake forurensning av mat i kjøkken eller pantries, og avhengig av arten kan det være helserisiko hvis familiemedlemmer uventet kommer på et nett eller en lurende edderkopp. Å iverksette tiltak for å forhindre edderkopper går langt for å unngå disse risikoene.

Hold garasjer, loft og kjellere rene og rotfrie.

De fleste edderkopper oppsøker bortgjemte, uforstyrrede områder hvor de kan bygge et nett for å fange sitt neste måltid, så et loft eller en kjeller som har stått ubrukt den siste sesongen kan ha disse skadedyrene ute av syne. Unngå å la klær og sko ligge på gulvet og vurder å oppbevare dem i plastbeholdere. Det anbefales også å riste ut alle klær som har vært i en kurv før bruk eller vask.

Forsegl eventuelle sprekker eller sprekker rundt hjemmet.

Edderkopper kan krype inn i boliger gjennom skadede vindusskjermer eller sprekker i ytterkledningen. Utsiden av boliger bør inspiseres for disse defektene sesongmessig, da vær og endringer i temperatur kan forårsake eller forverre eksisterende problemer.

Inspiser gjenstander som esker med dekorasjoner og matposer før du tar dem med innendørs.

Pakker blir ofte liggende på fortrinnet hvis de leveres når du ikke er hjemme, og dagligvarer kan plasseres på oppkjørselen mens du losser. Dette er muligheter for edderkopper og andre skadedyr å krype opp på poser og esker og bli båret inn. Å inspisere pakker før du tar dem med hjem reduserer denne risikoen.

Hvis en edderkopp biter deg, kontakt din primærlege for medisinsk råd.

Arter som husedderkopper og kjelleredderkopper utgjør ingen helsetrussel for mennesker. De har ikke veldig sterke munndeler, så hvis de prøvde å bite, ville de ikke kunne stikke hull på huden. Disse edderkoppene er rett og slett plagsomme skadedyr, men de har det mye bedre å leve og legge egg ute.

Andre arter som svarte enkeedderkopper og brune eneedderkopper har evnen til å stikke hull i huden og injisere gift. Bittene deres forårsaker varierte reaksjoner hos mennesker, men er svært sjelden dødelige med riktig behandling. Symptomer inkluderer lokalisert smerte, feber og kvalme. I tilfelle av en brun eneboer edderkoppbitt, er det også en mulighet for hudnekrose på stedet for bittet.

Hvis du har et angrep i hjemmet ditt, kontakt en autorisert skadedyrspesialist.

Å være proaktiv når det gjelder kontroll av edderkopper vil redusere sannsynligheten for at en hvilken som helst art får et hjem i boligen din og muligens skade et medlem av familien din. Men hvis du mistenker at du har et edderkoppangrep i hjemmet ditt, kontakt en skadedyrspesialist for å identifisere arten og fjerne skadedyrene på riktig måte.