Ingenting er mer verdifullt enn å oppdage bevis på mus i hjemmet ditt. Disse bittesmå besøkende er uvelkomne og ubehagelige og kan også være utfordrende å bli kvitt. Hvis plassering og rengjøring av tradisjonelle musefeller ikke appellerer, bør du vurdere å gjøre musen din giftig.

La oss definere boraks, og se om den kan brukes til å behandle museangrep.

Hva er egentlig boraks?

Mineralet boraks har blitt brukt som rengjøringsmiddel i flere tiår. Det er et hvitt pulver som også finnes under natriumborat og tetraborat. Et lite utvalg av de mange potensielle bruksområdene er som følger:

  • Det hjelper å fjerne flekker, mugg og mugg fra hjemmet.
  • Effektiv mot insekter som maur.
  • Det finnes i vaskemiddel og husholdningsrengjøringsmidler for å fjerne skitt og bleke klær.
  • Hardt vann kan mykgjøres.
  • Det fungerer som et brannhemmende middel.

Kosmetikk bruker også Borax som et buffermiddel, emulgator eller konserveringsmiddel i kremer, geler, sjampoer, kremer, skrubber, badebomber og andre produkter. Det er også en av ingrediensene i «slim», en klebrig substans som mange barn liker å leke med.

Men på grunn av økende bekymring for sikkerheten til Borax, har mange moderne ingredienser blitt erstattet i kosmetikk og rensemidler. Slim kan nå også lages med maisstivelse.

Dreper boraks mus?

Mange tror bruk av boraks kan eliminere kakerlakker, maur, sølvfisk, lopper, rotter og til og med mus. Noen studier hevder imidlertid at Borax har liten effekt på mus, og hevder at det kun påvirker testikkelfunksjonen og spermmobiliteten.

De beste resultatene oppnås når boraks kombineres med mat for å danne en effektiv gift. Kombiner Borax med peanøttsmør eller malt hunde- eller kattemat for å lage agnet. Plasser agnet i musehull eller andre områder der gnagere samles. Musene vil konsumere agnet og returnere det til reiret sitt, og utsette de andre musene for boraksen.

I tillegg kan du bruke Borax for å avskrekke mus fra å invadere hjemmet ditt. Dryss boraks rundt alle åpninger, sprekker, takskjegg eller tak. Hvis du har barn eller kjæledyr, bør du velge en annen metode.

Er Borax trygt?

Selv om det er annonsert som et «grønt produkt» uten kunstige ingredienser, er ikke Borax risikofritt. Boraks er vanligvis pakket i en boks med en advarselsetikett som advarer forbrukere om farene ved å innta produktet eller utsette øynene for det. Med dette i tankene er ikke boraks egnet til konsum.

Bortoksisitet kan oppstå når det utsettes for høye doser. National Institutes of Health (NIH) har knyttet borakseksponering til flere uheldige helseutfall, for eksempel:

  • Hormonubalanser
  • Irritasjon
  • Giftighet/død

Siste tanker

Hvis du oppdager mus i hjemmet ditt, er den beste måten å eliminere dem på ved å ansette et profesjonelt skadedyrfirma. De kan hjelpe deg med å løse problemer fra rotårsaken og forhindre fremtidige angrep. Hos Hero Pest Control er våre teknikere sertifiserte, lisensierte og erfarne i alle aspekter av skadedyrbekjempelse. Vi tilbyr de mest effektive behandlingene og produktene for å få stedet tilbake til sin opprinnelige tilstand – fri for mus. Kontakt oss i dag for mer informasjon om hvordan vi kan hjelpe deg med å bli kvitt mus i hjemmet ditt.