Det kalde været er her! Mens vi nyter tiden ute, kan dyrelivet kose seg i hjemmet ditt! Dyredyr som vaskebjørn, ekorn, rotter og mer er beryktet for å snike seg inn på loftene våre og krypkjellere for å få varme, mat og et sted å sove. Ta en titt på våre tips og triks for å hindre dyreliv i å invadere hjemmene våre.

Loftsinspeksjon

Loftet vårt kan bli en rekke skapninger, som takrotter og flaggermus. Det er best å rutinemessig inspisere loftet ditt for disse skapningene, spesielt i høst- og vintersesongen. Bruk en lommelykt eller hodelykt når du ser etter åpninger og tyggede eller skadede treområder. Hvis du ser hull og hull, sørg for å tette dem umiddelbart.

Vedlikehold av gårdsplassen

Hagen din er det første området dyreliv kommer inn i, noe som gjør det viktig å avskrekke og hindre dem i å komme inn i utgangspunktet. Grener og lemmer kan gi skapninger, som ekorn, takrotter og mer tilgang til taklinjen, noe som gjør det viktig å trimme dem vekk fra huset. Gjenstander i hagen din kan ofte tiltrekke seg dyreliv, for eksempel åpne søppelcontainere og rusk. Pass på at du bruker søppeldunker med godt sikret lokk og unngå å overfylle dem. På samme måte, hvis du har frukttrær eller en hage, må du rydde opp i falt mat og fjerne de råtne.

Tak og sidekledning

Sprekker og åpninger i taket ditt vil gi dyreliv direkte tilgang til loftet ditt. Kontroller rutinemessig hele utsiden av taket, start med kryss og sidespor. Ikke glem å sjekke spylesømmene på taket også. Mens du sjekker, hvis du merker at sidesporet ditt er skjevt eller trukket vekk fra huset, er det sannsynlig at en skapning har prøvd eller kommet seg inn på loftet.

Viltkontroll er en pågående prosess, og hver situasjon kan ha en annen løsning. Hvis du oppdager et dyrelivsproblem eller ønsker å komme på toppen av forebyggingen din, ta kontakt med ditt lokale skadedyrbekjempelsesfirma for en plan for inspeksjon, behandling eller utelukkelse av dyreliv.