Spring break er ikke lenger bare for studenter. Nå «bryter» også mange voksne vinterbluesen ved å sette kursen mot varmere destinasjoner. Når vårferien nærmer seg, minner vi alle reisende på risikoen for å ta med seg veggedyr hjem fra vårens opphold.

veggedyr

Noen eksperter sier «Vegelus er unnvikende, nattlige skadedyr som trives med blod. «Selv om disse skadedyrene ikke overfører sykdommer, injiserer veggedyr en bedøvelseslignende væske som bedøver huden mens de biter, og etterlater ofrene uforstyrret. Det er først når folk er våkne at de finner uforklarlige, kløende røde svulster som dekker kroppen deres.»

En grunn til at veggedyr utgjør et slikt problem for reisende er deres ivrige evne til å «haike». Veggedyr kan reise enkelt – fra senger til sofaputer, fra rom til rom og til og med hjem via kofferter. Når et angrep først utvikler seg, er veggedyr ekstremt vanskelig å fjerne og krever erfaring fra en skadedyrspesialist for å eliminere et angrep.

Eksperter gir tre tips for å forhindre veggedyr fra å reise hjem med reisende:

    1. På hoteller, trekk tilbake lakenet og inspiser madrasssømmene, spesielt i hjørnene, for avslørende flekker eller flekker. Hvis du ser noe mistenkt, bytt rom/etablissement umiddelbart.
    2. Inspiser hele rommet grundig før utpakking, også bak sengegavlen og i sofaer/stoler. Hvis det oppdages skadedyr, bytt rom/etablissement umiddelbart.
    3. Etter å ha reist, inspiser koffertene dine før du tar dem med inn i huset. Støvsug dem grundig og vask alle klærne dine i varmt vann.