Veggedyr på madrasser og i hjemmet er en ganske vanlig klage. Disse insektene er utmerkede haikere og vil følge deg på tog, busser og flyreiser, så vel som på klær og vesker. En ren bolig gjør deg ikke immun mot veggedyr, da de fleste forbinder disse skadedyrene med skitne forhold. Kan du finne noen bevis på veggedyr i tremøbler? Svaret er mest sannsynlig ja hvis du har et alvorlig sengeinsektsangrep.

Hvor finner du veggedyr?

Veggedyr foretrekker å leve i trange, bortgjemte områder hvor de kan samles og gå ubemerket hen. Veggedyr er ofte oppdaget gjemmer seg i sprekker og sprekker i senger, inkludert madrassbelegg. Fekale flekker av veggedyr, som er tørkede ekskrementer fra veggedyr, kan finnes på infiserte madrasser, dyner, polstrede møbler og madrassbelegg. Under veksten smelter veggedyrnymfer eller avgir huden; disse skinnene kan av og til finnes i eller rundt forurensede gjenstander.

Videre er veggedyr ofte synlige hvis kilden undersøkes nøye nok. Sømmene på en madrass eller madrasstrekk er et ideelt gjemmested for veggedyr, spesielt nær bunnen. I tillegg trenger ikke veggedyr å anstrenge seg mye for å finne et blodmåltid fordi madrasser, madrassbelegg og andre deler av sengen er så nært der mennesker tilbringer mesteparten av tiden sin. De kan enkelt fokusere på vertsplasseringssignaler som kroppsvarme og karbondioksid.

Tegn på veggedyrangrep

Hvis du nylig har kjøpt en brukt seng eller andre gamle møbler, eller hvis du regelmessig opplever kløende flekker på nye steder, kan det hende du har veggedyr. I tillegg kan veggedyrangrep indikeres av:

  • Flekker fra blod på lakenet eller putevarene dine.
  • Veggedyrekskrement som er mørkt eller rustent på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Se etter fekale flekker, eggeskall eller skurte skinn i områder der veggedyr gjemmer seg.
  • Duftkjertlene til insektene avgir en forferdelig, muggen lukt.

Hvis du tror du har et veggedyrproblem, bør du kaste alt sengetøyet ditt og sjekke det nøye for levende insekter og insektskitt. Ta av støvdekselet bak boksfjærene og sjekk snekkerverket for splinter. Ta stoffet fra trerammen ved å fjerne stiftene.

Sjekk innholdet i bøkene, plasseringen av telefoner eller radioer i nærheten, kanten av teppet og eventuelle uttak i nærheten. Sjekk skapet ditt for veggedyrbefengt klær.

Fungerer hjemmelagde veggedyrbehandlinger?

I de fleste tilfeller er reseptfrie sprayer ubrukelige ved behandling av sengeinsektsangrep. Støvsuging og vasking ved høye temperaturer gir midlertidig lindring, men hvis veggedyr blir funnet på et madrasstrekk, er det sannsynlig at veggedyr og eggene deres også finnes i madrassen, lakenet og andre områder av hjemmet.

Konklusjon

Gjør-det-selv-tilnærminger eller hjemmemedisiner for å bli kvitt sengeinsekt-angrep i hjem mislykkes ofte siden fjerning av veggedyr krever omfattende og progressive behandlinger. Som et resultat er det å kontakte Hero Pest Control, en veggedyrekspert, det beste alternativet for å kontrollere angrep.