Hvis du har en hønsegård (volier), har du uten tvil hatt problemer med gnagere og skadedyr i og rundt volieren din. I verste fall kan rotter drepe fuglene dine, eller til og med skremme dem bort fra å passe på avkommet.

Hvordan se om det er mus eller rotter i hønsegården

Du vil være klar over deres tilstedeværelse hvis du legger merke til små hauger med sand og langbrun pelletert avføring. Hvis du ikke tar grep med en gang, vil problemet bare bli verre. Den beste måten å gjøre dette på er å tilkalle skadedyrspesialister, siden det er risikabelt å forgifte dem på egen hånd, ikke bare for deg og din familie, men også for fuglene dine.

Hvorfor kommer det mus i hønsegården?

Mus kan fort bli et alvorlig problem, da der det er mat fritt tilgjengelig, nemlig fuglefrø, vil de avle og formere seg raskt. Visste du at et enkelt par kan produsere over hundre av vårer i året.

Hvis du har mange mus, vil de ødelegge volieren din på kort tid, da de kan komme inn mellom foringsmaterialene i veggene og hekke der. De kan også finne et sted i gulvet for å hekke, og hvis dette skjer vil det være svært vanskelig å bli kvitt dem med forgiftningsmetoder eller feller, ellers kan fuglene dine bli skadet.

Bruk av feller til å fjerne mus

Bruk klappfelle

Et godt alternativ er å plassere en klappfelle som avliver i innhegningen til buret ditt. Det er her du kommer inn, men hvor fuglene ikke kan komme til. Musene er vanligvis i stand til å bevege seg fritt mellom stengene i buret, og vil lett kunne få tilgang til fellene.

Levende fangs feller

Levende fangstfeller som fanger musene i live er mer effektive, og de kan fange godt over et dusin mus i løpet av en natt. De har heller ingen farlige komponenter, så du kan bruke dem rundt i volieren uten å skade fuglene dine.

Det vil først ta noen dager før musene blir vant til fellen. Legg åte i den for å lokke dem med lokket av i noen dager til de spiser regelmessig der. Da kan du sette på lokket og musene kan komme inn, men ikke rømme igjen etter at de har matet.

Bruk en katt

En katt er et annet alternativ, men du må være forsiktig her, siden de får halve sjansen også spiser fuglene dine. Før du slipper en katt inn i volieren, fjern alle fuglene. Pass på at katten ikke kan komme nær nok til fuglene til å skade dem. Hvis katten kommer opp på taket av volieren, kan den skremme cockatiels og andre fugler fra reirene deres.