Kan en hesteflue bite meg? Les videre for å lære mer om disse blodsugende skadedyrene, inkludert hvordan du behandler hestefluebitt.

Hva er en hesteflue?

hestefluebitt

Hestefluer finnes over hele verden i både forstads- og landlige områder nær vannmasser, som fungerer som hekkesteder. Disse fluene er raske, sterke flygere som er i stand til å fly mer enn 30 miles. Denne arten har mest sannsynlig fått sitt vanlige navn fordi den er en beryktet skadedyr på hester og andre pattedyr. De hviler ofte langs kantene av stier og veier, spesielt i skogkledde områder, og venter på potensielle verter.

Hestefluebitt

Så, biter virkelig hestefluer mennesker og ikke bare hester? Det korte svaret er ja! Mens mannlige hestefluer lever av pollen og plantenektar, spiser hunnene aggressivt på blod. Hestefluer biter oftest bevegelige og mørke gjenstander. De er nådeløse og vil fortsette å bite verten sin til de lykkes med å skaffe blodmåltidet eller blir drept. Noen er til og med kjent for å jage målene sine i korte perioder. Kvinnelige hestefluebitt kan være ganske smertefullt fordi munndelene deres brukes til å rive og lappe opp blod, i stedet for å pierce og suge som mygg.

Hva er symptomene på et hestefluebitt?

I tillegg til å være smertefullt, kan hestefluebitt forårsake allergiske reaksjoner, kløe, rødhet og hevelse rundt bittområdet. Ved allergi kan man også oppleve betennelse, svimmelhet eller hvesing. Heldigvis er ikke hestefluer kjent for å være smittebærere eller i stand til å overføre skadelige sykdomsfremkallende bakterier.

Hvordan behandle hestefluebitt

Hvis du blir bitt av en hesteflue, motstå fristelsen til å klø på bittet, da dette kan øke risikoen for infeksjoner. Start med å rense såret med varmt vann, og bruk deretter en ispose på bittområdet for midlertidig å lindre rødhet og hevelse. Påfør deretter reseptfrie salver og kremer for å redusere hevelse og kløe. Når såret gror, overvåk for tegn på infeksjon. Søk lege hvis bittet blir infisert eller du opplever en alvorlig allergisk reaksjon eller hvis du trenger mer informasjon om hvordan du behandler hestefluebitt.