Babykakerlakker, også kjent som nymfer, er små (3/8 tommer lange), flate, brune skadedyr med 2 lange antenner og piggete ben. Babykakerlakker blir ofte forvekslet med vedkjedelige biller, rødmelsbiller, malte biller, junibugs og veggedyr.

Tilstedeværelsen av babykakerlakker indikerer vanligvis at det er et reir i nærheten. Når et reir er etablert i eller i nærheten av hjemmet ditt, er det sannsynlig at du enten har et fullblåst angrep allerede eller at en er i ferd med å starte.

Når du har identifisert skadedyret i hjemmet ditt som en babykakerlakk, er neste trinn å finne ut hvor reiret er. Kakerlakker er uvillige til sterkt lys og åpne områder. Det er mer sannsynlig at de gjemmer seg i mørke, lukkede områder som rør og skap. De gjemmer seg ofte bak og under store apparater som kjøleskap.

Kakerlakker vil ikke angripe hvis de ikke har tilgang til mat, vann og husly. Forhindr kakerlakker med følgende tips:

Rengjør huset ditt

Kakerlakker vil fortsatt infisere rene hjem. Det er viktig å gjøre hjemmet ditt mindre attraktivt for dem ved å eliminere mat, vann og husly. Hold kjøkkenet og andre områder rene, spesielt områder der maten tilberedes eller spises. Fei, mopp og støvsug med jevne mellomrom. Rengjør jevnlig alle overflater som kan være forurenset av kakerlakker, selv om du ikke ser aktive insekter. Vask oppvasken før sengetid og tørk av benkeplater og komfyrer. Rett opp eventuelle lekkasjer ASAP. Prøv å begrense matforbruket til 1 eller 2 rom (f.eks. kjøkken og spisestue) for å begrense søl og smuler som er igjen. Oppbevar mat i lukkede beholdere. Tøm kjæledyrmatskåler hver natt. Bli kvitt papp, papir osv. som kakerlakker kan bruke til å gjemme seg i.

Forsegl huset ditt

Tett eventuelle sprekker på utsiden av hjemmet. Tett rundt rør og veggskjøter. Sørg for å sjekke og tette rundt fotlister, rør og krypkjeller. Bruk værstrimler for å sikre at dører og vinduer er sikre.

Rydd opp ute

Tøm utendørs matskåler hver kveld. Sørg for å bruke søppelbøtter med tettsittende lokk. ikke oppbevar søppelbøttene dine i nærheten av dører og vinduer. Trim vegetasjonen vekk fra husveggene. Ikke stable ved mot huset eller la den stå på verandaen eller dekket i lengre perioder. Lagre ved unna hjemmet.

Se over alt

Kakerlakker kan hake en tur innendørs på alt du tar med deg hjem. Sørg for å nøye inspisere alle gjenstander du tar inn fra lagring (klær, feriedekorasjoner, møbler osv.). Sjekk dagligvareposer og pakker som leveres hjem til deg før du tar dem med inn. Kakerlakker er også ofte funnet i brukte møbler og apparater. Sørg for å sjekke dem nøye før du tar dem inn. Når du har fått inn ting, legg dem raskt og kast emballasjen umiddelbart.

Ring The Professionals

Kakerlakker er motstandsdyktige skadedyr og kan raskt tilpasse seg de fleste miljøer. De formerer seg også raskt, noe som gjør dem vanskelige å eliminere når de først tar tak i hjemmet ditt. Hvis du har problemer med en kakerlakkangrep, kontakt ditt lokale skadedyrbekjempelsesfirma for en grundig evaluering for å identifisere hvilken type kakerlakker du har å gjøre med, hvor de kommer inn og hvordan du kan eliminere dem på en sikker og fullstendig måte.