Beste hagetips for å tiltrekke seg sommerfugler

Sommerfugler er de vakreste skapningene i verden; de finnes i forskjellige farger og mønstre. I dagens moderne verden er det sjelden å se en sommerfugl selv om det er 17 500 arter. De er ikke bare vakre å se på, de er også gode for miljøet. Sommerfugler er en av pollinatorene som bier, møll og flaggermus, og de er ansvarlige for å pollinere over 75% av blomstrende planter i verden. I denne artikkelen vil vi diskutere de beste hagetipsene for å tiltrekke sommerfugler.

Beste hagetips for å tiltrekke seg sommerfugler

Gi ly

Sommerfugler er også som andre insekter; de elsker å bo i et trygt miljø der de kan gjemme seg for rovdyr. Du kan bruke en dekomponert tømmerstokk eller la en haug med gress legge seg. Den nedbrutte trestokken kan fungere som hjemmet for mange sommerfugler, og hagen din vil se fargerik og vakker ut hvis de foretrekker å bli.

Gå økologisk

Gå økologisk

Mange bruker kjemiske plantevernmidler og insektmidler for å eliminere farlige skadedyr. Bruk av kjemikalier kan skade mange nyttige insekter som sommerfugler og bier. Dette er en av hovedårsakene til reduksjonen i antall sommerfugler. Så unngå å bruke plantevernmidler og velg den organiske skadedyrbekjempelsesmetoden for å eliminere andre skadelige skadedyr.

Gi mat og vann

Gi mat og vann

Som andre levende organismer trenger også sommerfugler mat og vann for å leve. Sommerfugler elsker å livnære seg på nærings- og pollenrike planter som gjørmete sølepytter. Du kan plante dette i hagen din for å tiltrekke og gi mat til sommerfugler.

Plant innfødte planter

Plant innfødte planter

Flere planter hjelper til med å tiltrekke sommerfugler, spesielt blomstrende planter. Sommerfugler elsker å livnære seg på blomstrende planter som er hjemmehørende i regionen,

  • Pasque Flower – Pulsatilla Vulgaris
  • Primrose – Primula Vulgaris
  • Stinking Iris – Iris Foetidissima
  • Stinking Hellebore – Helleborus Foetidus
  • Snake’s Head Fritillary – Fritillaria Meleagris
  • Golden Shield Fern – Dryopteris Affinis
  • Cheddarrosa – Dianthus Gratianopolitanus
  • Liljekonvaljer – Convallaria Majalis
  • Wood Anemone – Anemone Nemorosa
  • Field Maple – Acer Campestre

Ovennevnte er de 10 beste blomstrende plantene som er hjemmehørende i britisk land. Planting av disse blomstene vil lett tiltrekke sommerfugler i hagen din og hjem i Storbritannia.

Typen planter og lyse farger som røde, gule, oransje, rosa og lilla blomster kan tiltrekke sommerfugler til hagen din. Så velg spesifikke planter med attraktive farger for å blomstre hagen din full av sommerfugler.

Hvis du er en sommerfuglelsker, prøv å beskytte dem mot farer og rovdyr, fordi sommerfugler fungerer som byttedyr for mange skadedyr. Å forlate et trygt tilfluktsrom vil oppmuntre dem til å bli på ditt sted, og du kan holde dem trygge.

Konklusjon

Det er enkelt å tiltrekke seg sommerfugler; å velge de riktige plantene kan tiltrekke dem, men å gi ly vil oppmuntre dem til å bli på ditt sted. Merk at planter lett kan tiltrekke seg andre farlige insekter som er skadelige for hageplanter. Bruk organiske skadedyrbekjempelsesmetoder eller lei en profesjonell skadedyrbekjempelsestjeneste og be dem forberede hagen din for å tiltrekke seg sommerfugler uten sprøytemidler. Fagpersonen vil være godt trent og erfaren i å utføre alle typer kontrollbehandlinger for å bli kvitt hageskadedyr.