Om sommeren kan biestikk forventes når du drar utendørs for å nyte parker og piknik. Hvert år sender stikkende insekter mer enn en halv million mennesker til legevakten. For å holde familien din beskyttet når du nyter utendørsaktiviteter i sommer, er det viktig å vite wlue å gjøre for et bistikk og hvordan du fjerner en stikk.

sverm av honningbier

Hva er symptomene på et bistikk?

Mange som er stukket av en bie vil oppleve en skarp, brennende smerte etterfulgt av en rød welt på stikkstedet. Du vil sannsynligvis se en liten hvit flekk i midten av welten der stikkeren punkterte huden. Hevelsen og smerten går vanligvis over i løpet av noen få timer, men i noen tilfeller kan individer utvikle en mer alvorlig reaksjon. For disse individene vil stikkstedet gradvis utvides til det når omtrent fire tommer i diameter, og symptomene bør forsvinne innen fem til 10 dager.

For de som er allergiske mot bistikk, kan de imidlertid oppleve anafylaksi, som kan være dødelig. Noen symptomer på anafylaksi inkluderer utslett eller elveblest, hevelse i tunge eller svelg, kvalme og oppkast, hvesing, svimmelhet og tap av bevissthet. Oppsøk medisinsk hjelp umiddelbart hvis en person opplever symptomer på denne alvorlige allergiske reaksjonen. Jeg, de bør ha det med seg til enhver tid og bruke det umiddelbart ved de første tegn og symptomer på en alvorlig allergisk reaksjon. For mindre alvorlige tilfeller er det flere behandlinger for bistikk og rettsmidler du kan opptre hjemme.

Hva du skal gjøre når du blir stukket av en bie:

Det er viktig å fjern Bie stikker så raskt som mulig for å unngå å la giften spre seg, noe som kan forårsake en mer alvorlig reaksjon. Klyp eller skrap brodden, eller til og med sveip kanten av en flat gjenstand over skaftet for å løsne brodden. Hvis en stikker blir liggende på plass, kan den gi rom for infeksjoner eller forårsake en fremmedlegemereaksjon. Etter å ha fjernet stikkeren, bruk såpe og kaldt vann for å rengjøre området. Bruk en kald kompress som en ispose for å lindre noe av smerten. Du kan også bruke betennelsesdempende medisiner. For å roe den lokale reaksjonen anbefales antihistamin- og hydrokortisonsalver. Det er nyttig å heve lemmen hvis stikket er på en ekstremitet av kroppen. For de med mer alvorlige reaksjoner, kan helsepersonell velge å foreskrive et oralt steroid.

Hvordan kan du forhindre bistikk?

Den beste måten å forhindre bistikk rundt bakgården er å unngå bikuber. Bikolonier kan bli defensive og angripe som en samlet front hvis de føler at reiret deres blir truet, så det er best å tilkalle en autorisert skadedyrbekjemper for å fjerne et reir. En annen metode for forebygging er å unngå å bruke parfyme eller cologne før du tilbringer tid utendørs, da guljakker og andre stikkende insekter tiltrekkes av søte dufter. Ved ethvert utendørsarrangement, husk å dekke til og kaste mat på riktig måte for å avskrekke stikkende insekter. Dessverre, mens insektmiddel fungerer ganske bra for mygg og flått, har de liten effekt på bier og andre relaterte stikkende insekter. Holde alle disse tipsene i tankene vil bidra til å redusere sjansene dine for å bli stukket og vil gi rom for mer sommermoro!