Brune marmorerte stinkbugs er en invasiv art og kan nå finnes i store deler av det kontinentale stedet. Stink bugs fikk navnet sitt fra den defensive lukten de slipper ut når de blir forstyrret eller knust. Folk møter oftest stinkende insekter i hjemmene sine på sensommeren og høsten når temperaturene ute begynner å synke.

stinker insekter innendørs

Hvordan ser stinkende insekter ut?

Voksne brune marmorerte stinkbugs er flekkete gråbrune i fargen og har seks ben. Kroppsformen deres er et trekantet skjold og de er omtrent ¾ tomme lange.

Hvorfor kommer de innendørs?

Når været blir kaldere mot slutten av sommeren og tidlig høst, begynner stinkende insekter å lete etter varme overvintringssteder. Dette fører til at de går inn i boliger og andre strukturer som kan gi ly. Stink bugs dukker opp igjen fra deres overvintringssteder tidlig på våren for å bli aktive igjen. I varme måneder sees de ofte samles i massevis på sidene av bygninger.

Er stinkende insekter farlige?

Stink bugs er ikke kjent for å bite mennesker eller skade eiendom, men det bør utvises forsiktighet når du håndterer dem for å unngå frigjøring av deres ubehagelige lukt. Deres tendens til å invadere boliger i høye antall kan være ganske plagsomt. Selv om de ikke utgjør en direkte fare for mennesker, ødelegger stinkende insekter avlinger og er en trussel mot landbruksnæringen.

Hvordan forhindrer jeg en stinkende insektsangrep?

For å forhindre at stinkende insekter kommer inn i boliger og bygninger, forsegle alle sprekker rundt vinduer, dører, ytterkledninger, verktøyrør, uttak, bak skorsteiner og under trepanelet og andre åpninger. Sørg for å bruke en silikon- eller silikon-latex caulk av høy kvalitet. Skadede skjermer på dører bør skiftes for å holde stinkende insekter ute. Det kan også være fordelaktig å erstatte utendørsbelysning med gule pærer, som er mindre attraktive for stinkende insekter. En lisensiert skadedyrspesialist kan behandle stinkende insekter på sensommeren eller høsten for å forhindre angrep når de søker ly fra kulden.

Hvordan blir jeg kvitt stinkende insekter?

Hvis du allerede har å gjøre med stinkende insekter i hjemmet eller bygningen, bruk en støvsuger for å fjerne dem. Sørg for å kaste posen eller tømme beholderen for å hindre at lukt sprer seg. For ytterligere hjelp, kontakt en autorisert skadedyrbekjemper for å vurdere problemet.