7 naturlige rettsmidler mot bistikk

Bier er insekter som er naturlige pollinatorer, selv om de er svært nyttige i økosystemet, er de farlige for mennesker. Bier er stikkende insekter som kan bite fiendene sine aggressivt når de blir forstyrret eller truet. De er sosiale insekter og elsker å reise med kolonien sin, og hvis du blir bitt av en sverm av bier, vil det resultere i alvorlige helseproblemer. Det bør behandles umiddelbart for å unngå alvorlig sykdom, men et stikk fra en eller to bier er ikke så skadelig og du kan behandle det på egen hånd. Så her har vi listet de beste 7 naturlige midler mot bistikk.

7 naturlige rettsmidler mot bistikk

1. Påfør Ice

Påfør is

Bistikk vil forårsake alvorlig smerte og hevelse, så når du blir stukket av en bie, vask det bitt området grundig med vann for å ha fri sikt. Is vil være tilgjengelig i alle hjem, og det er en av de beste øyeblikkelige smertestillende.

Unngå å påføre isen direkte i det bitt området fordi det forårsaker utslett, slik at du kan bruke en ispose eller pakke isen inn i en klut og plassere den i det bitt området. Dette vil være nyttig for å redusere smerten og gjenta prosessen med noen få timers mellomrom når du fikk smerte.

2. Aloe Vera Gel

Aloe Vera Gel

Aloe vera gel ville ikke være tilgjengelig i mange hjem, men det er en av de beste hjemmemidlene for bistikk. Den har anti-inflammatoriske og antibakterielle egenskaper, så den vil være nyttig for å redusere hevelse og beskytte huden din mot infeksjon.

3. Eteriske oljer

Eteriske oljer som lavendel, tea tree, rosmarin, timian og trollhasseloljer har anti-sopp- og antibakterielle egenskaper. Hvis du har noen av disse oljene, prøv å bruke den umiddelbart når du ble bitt. Merk at denne essensielle oljen bør blandes med bæreroljen før påføring og olivenolje fungerer som den beste bæreroljen for å tilberede en blanding.

4. Honning

Honning

Honning er et av de utmerkede naturlige produktene som har anti-inflammatoriske og antibakterielle egenskaper som kan redusere helserisikoen. Det kan også lege såret raskt, så du kan bruke honning for å redusere hevelsen i det bitt området.

5. Tannkrem

Når du blir stukket av en bie, vil det bitte området begynne å hovne opp og varme. Den kan nøytraliseres med tannkrem, men sørg for å vaske den av umiddelbart når du får irritasjon etter påføring av pastaen.

6. Eplecidereddik

Eplecidereddik

Eplecidereddik har mange medisinske egenskaper, og det hjelper å få smertelindring. Prøv å suge det bitte området i 15 minutter i eplecidereddiken eller bruk en klut til å påføre eddiken på det bitte området. Dette vil være nyttig for å nøytralisere biegiften og redusere smerten.

7. Calamine Lotion

Calamine lotion har blitt brukt til å behandle hudproblemene, og det er også nyttig for å behandle bistikket. Påfør denne calamin lotionen på det bitt området og gni jevnt for å redusere kløe og hevelse. Ikke gni det hardt fordi det vil øke irritasjonen og smerten.

Konklusjon

Ovennevnte er de beste hjemmemidlene for bistikk, bruk disse metodene og unngå infeksjonen umiddelbart. Hvis du trenger å unngå biestikk først, må du unngå bier i ditt sted. Lei en profesjonell skadedyrkontrolltjeneste eller en lokal birøkter for å fjerne bier og bli kvitt dem trygt uten å skade dem.