Kakerlakker er en av de vanligste husholdningsskadedyrene i Florida. Kakerlakker kan være farlig for både din og familiens helse, spre sykdommer, forurense overflater og utløse allergier og astma. Sjansen er at hvis du ser en mort i hjemmet ditt, er det flere andre som lurer i nærheten. Du kan bidra til å beskytte familien din med disse 6 tipsene for å holde kakerlakker under kontroll.

1. Inspiser før du bringer inn

Kakerlakker vil hake en tur inn i hjemmet ditt på gjenstander du tar med inn. Inspiser noe nøye før du tar det med innendørs. Dette kan inkludere oppbevaringsbokser, pakker som leveres, matposer, brukte møbler, hvitevarer og til og med bagasje. Når du har tatt med noe inne, legg det bort umiddelbart. Kast eventuell emballasje umiddelbart etter åpning.

2. Rydd opp

Kakerlakker trenger minimalt med mat og vann for å overleve. Hjemmet ditt gir en overflod av mat og vannkilder for at de skal trives. Å opprettholde god rengjøringspraksis er avgjørende for å holde disse skadedyrene ute av hjemmet ditt. Det er viktig å holde rent både innvendig og utvendig. Renslighet på kjøkkenet er spesielt viktig da dette er hovedområdet hvor smuler og søl oppstår. Støvsug regelmessig hjemmet ditt for å eliminere kasserte kroppsdeler og eggposer. Rengjør og desinfiser overflater regelmessig, spesielt på kjøkkenet ditt. Tørk av benkeplater og komfyr hver natt. Rengjør eventuelle rester eller fett fra apparater daglig. Fei eller støvsug kjøkkengulvet etter middag hver kveld. Tøm søppelbøtta før sengetid. Hold området under vasken på kjøkkenet og badet rent. Sørg for at utendørs søppelbøtter har tette lokk og ikke oppbevar dem i nærheten av utvendige innganger. Kakerlakker liker også å gjemme seg i vegetasjon. Hold planter og trær trimmet tilbake fra yttervegger. Ikke la ugress eller vinranker vokse mot siden av hjemmet ditt. Ikke stable ved mot huset eller verandaen.

3. Begrens hvor du spiser

Hvis mulig, prøv å begrense maten til ett rom, helst kjøkkenet eller spisestuen. Dette gjør det lettere å rydde opp og mindre sannsynlighet for at smuler og søl oppstår i hele huset. Dette bidrar også til å forhindre en infestasjon i hele huset. Det er viktig å prøve å unngå å spise i stue og soverom.

4. Bruk riktig matoppbevaring

Kakerlakker er svært tilpasningsdyktige og i stand til å flate ut kroppen for å presse seg inn i de minste åpningene, til og med åpningene i matpakkene. Oppbevar maten din (til og med kjæledyrmat) i forseglbare beholdere når det er mulig. Prøv å tømme kjæledyrmat og vannskåler også om natten, da dette gir et lett tilgjengelig måltid til disse husholdningsskadedyrene.

5. Forsegl dem

Som nevnt ovenfor kan kakerlakker klemme seg inn i små åpninger, sprekker og sprekker. Inspiser utsiden av hjemmet ditt og forsegl eventuelle sprekker, rundt rør og veggskjøter. Du bør også inspisere fotlister og krypkjeller for hull og hull. Vurder krypkjellerinnhegning for å tette dem ut av disse områdene. Sikre dine dører og vinduer og installer værlister.

6. Rydd opp hjemmet ditt

Kakerlakker elsker papp, lim, papir og andre gjenstander som samles rundt hjemmet ditt. Disse gir det ideelle stedet for dem å gjemme seg i løpet av dagen. Bli kvitt eventuelle hauger med gamle aviser, magasiner, bøker osv. Bytt ut papplageret med plast hvis mulig.

Kakerlakker kan formere seg raskt, og infisere hjemmet ditt på noe som virker som ingen tid. Hvis du har et problem med kakerlakker eller andre skadedyr, kontakt ditt lokale skadedyrfirma for en gratis evaluering.