I vårt miljø er bier essensielle pollinatorer, men stikkene deres kan være uutholdelige og til og med farlige. Så det føles utrygt å ha bier i hjemmet. Bier holder vanligvis avstand og prøver ikke aktivt å stikke med mindre de føler seg truet. Likevel ønsker de fleste å holde seg unna dem og veps, som er farligere. Derfor er det fem tips for å holde disse skadedyrene borte fra hjemmet ditt.

Fjern bi-tiltrekkende planter

Det er en hobby for mange individer å dyrke blomsterhager i nærheten av hjemmene sine. På den annen side spiser bier pollen og nektar fra blomster som mat. Blomster tiltrekker bier til hjemmet ditt fordi du har satt dem rundt det. Fjerning av bi-tiltrekkende planter vil også holde biene borte fra hjemmet ditt.

Bruk møllkuler

Møllkuler fungerer godt for å holde insekter unna, men hvis de ikke brukes forsiktig, kan de skade folk. Å bruke møllkuler for å bli kvitt bier vil også forhindre flere problemer fordi, som andre skadedyr, liker bier ikke lukten av dem. Du må henge ballene i nærheten av bikuben. Når biene lukter dem, vil de fly bort og kommer kanskje aldri tilbake. Dessuten, hvis du ser skadedyr i hjemmet ditt, kan du sette dem der de vanligvis går. Du vil ikke bare holde bier unna; du vil også eliminere andre problemer.

Bruk repellent spray

De blir frastøtt av noen dufter, som peppermynte og kanel, og på samme måte blir de tiltrukket av søte lukter. Du kan bruke en dråpe peppermynte, kanelolje (eller begge deler) og en kopp uparfymert babysjampo for å avvise bier uten å skade dem. Denne kombinasjonen vil løse å holde bier unna uten å drepe dem.

Patch Up sprekker

Å finne veps eller bier inne i huset ditt er et problem som er enda mer plagsomt enn å ha dem i hagen din. Den mest effektive metoden for å avverge uønskede gjester i hjemmet ditt er å iverksette tiltak for å blokkere deres innreise i utgangspunktet. Du kan oppnå dette ved å bruke en vannavstøtende caulk for å dekke små hull i hjemmet ditt og reparere eventuelle hull i vindusskjermene (eller erstatte dem). De beste tidene å bruke denne typen skadedyrbekjempelse er midt på vinteren eller våren før vepsene begynner avlssesongen.

Sett sitronella lys

Sjansene dine for å oppleve fremtidige problemer vil være lavere hvis de holder seg borte fra bikuben din når de kan lukte lysets duft. Sett citronellalys i plenen eller hagen din for å forhindre at bier svermer i nærheten av hjemmet ditt. Citronellas behagelige aroma vil irritere biene akkurat nok til å skremme dem bort uten å sette dem i fare.

Siste tanker

Ved hjelp av disse forslagene kan du nå drive biene bort fra hjemmet ditt og problemene dine. Med dette vil du føle deg trygg i hjemmet ditt, og tro at det ikke flyr flere bier rundt. Men hvis du oppdager disse skadedyrene som er ukontrollerbare, bør du søke profesjonell hjelp med Hero Pest Control. Vær trygg på at du vil føle deg trygg i sonen din fordi vi gir den beste servicen for å holde bier unna. Kontakt oss nå!