Hvis du noen gang har hatt kakerlakker hjemme hos deg kjenner du kampene som følger med å prøve å bli kvitt disse krypende skadedyrene. Hvis du har prøvd alt eliminere dem og de fortsatt finner veien tilbake, kan det hende du har ting i og utenfor hjemmet ditt som uvitende trekker kakerlakker til deg. McCall Service har satt sammen denne listen over fem ting du bør undersøke om hjemmet ditt har blitt et fristed for kakerlakker.

Tiltrekker det å drepe en kakerlakk mer?

Ja, å drepe en kakerlakk kan tiltrekke flere til området! Det er en syre som frigjøres av kakerlakker når de dør som kan luktes på avstand og tiltrekker flere av dem til området. Denne oljesyren utløser en reaksjon hos kakerlakker og andre insekter for å fortære sin falne kamerat hvis det ikke er mat tilgjengelig, noe som betyr at du kan finne flere insekter enn du hadde forhandlet om kort tid etter å ha klemt den første kakerlakken du finner slingrende over gulvet.

Blir kakerlakker tiltrukket av lys?

Nei, kakerlakker misliker enhver form for lys, enten det er naturlig eller kunstig, og det kan være grunnen til at du ser dem slingre seg febrilsk mot et gjemmested når du slår på lysene på badet eller i kjelleren. Kakerlakker er nattaktive, så det er uvanlig å se dem på dagtid. Hvis du gjør det, betyr det at de sannsynligvis ble tvunget fra hjemmene eller skjulestedene sine på grunn av overbefolkning. Hvis hjemmet ditt har mange mørke, ofte uforstyrrede steder, er dette typisk populære gjemmesteder for kakerlakker å trives.

Er kakerlakker tiltrukket av vann?

Ja, alle kakerlakker trenger vann, men noen liker det mer enn andre. Du kan finne disse «vannkakerlakkene» i nærheten av utette rør, åpne væskebeholdere, vannsøl, steder der vann drypper og andre væskekilder i hjemmet ditt. Imidlertid har alle insekter en tendens til å trekke seg mot vannkilder når de lager seg et hjem, så det er ikke uvanlig å finne kakerlakker i kjellere, bad og andre fuktige steder rundt i hjemmet.

Men hvis du har en tendens til å finne kakerlakker rundt kjøkkenvasken din, kan det være fra skitten servise eller annet matrelatert rot som er igjen i og rundt den. Lukten av mat, så vel som de mange stedene å gjemme seg i nærheten av en vannkilde, kan være det som trekker kakerlakkene til kjøkkenet ditt.

Er kakerlakker tiltrukket av mat?

Mat er nummer én ting som tiltrekker seg kakerlakker. Siden dette skadedyret har en akutt luktesans, vil enhver åpen matlagring trekke dem inn i hjemmet ditt. Som alle andre levende vesener prøver kakerlakker å overleve. Hvis de får en eim av mat, vil de invadere hjemmet ditt for å sluke det. Sørg for å holde benkeplatene, sengene og bordene fri for smuler og oppbevar all åpen mat i lufttette beholdere for å hindre kakerlakker fra å komme inn i hjemmet ditt

Hva slags miljø tiltrekker seg kakerlakker?

Hvis hjemmet ditt er rotete med leker, klær, esker og andre personlige eiendeler, gir det kakerlakker den perfekte muligheten til å finne veien inn og trives. Disse skadedyrene elsker ingenting mer enn å finne et mørkt miljø å gjemme seg, og hvis hjemmet ditt har mange gjenstander strødd rundt, vil kakerlakker ha sitt utvalg av komfortable steder å slappe av og slappe av. Skitne oppvask, søppel, matsmuler eller annet måltidsrelatert søl som utelates, vil bare gi hjemmet ditt bonuspoeng som et favorittmål for kakerlakksamfunnet. Å holde hjemmet ditt rent er et must når du bekjemper en kakerlakkangrep.

Måter å avvise kakerlakker fra hjemmet ditt

Det er hjemmemedisiner du kan bruke for å motvirke kakerlakker fra å komme inn i hjemmet ditt. På grunn av deres sterke luktesans, misliker kakerlakker flere skarpe urter og krydder, inkludert kanel, sitrus, timianbasilikum, citronella, basilikum, mynte, hvitløk, kaffegrut, peppermynte og laurbærblad. Selv om det kan være effektivt å utelate partier av disse urtene og krydderne, kan du også bruke en diffusor for essensielle oljer med en av disse duftene for å holde dem unna.

Det er mange misoppfatninger om bruk av sterke husholdningskjemikalier for å eliminere kakerlakker. Mens å spraye en kakerlakk med en flaske blekemiddel kan virke som en effektiv måte å eliminere den på, er kakerlakkens eksoskjelett solid nok til at væsken ikke fester seg til det. Selv om lukten alene kan avskrekke dette skadedyret takket være deres avanserte luktesans, er det ikke nok å spraye det ned for å drepe det, og det kan være farlig for mennesker og kjæledyr som bor i hjemmet ditt. Det er enklere måter å drepe dem på, som å ansette en ekspert fra McCall.

Eliminer kakerlakker for godt med McCall Service

Hva som tiltrekker kakerlakker inn i hjemmet ditt kan variere basert på kakerlakkene du har å gjøre med og forholdene i hjemmet ditt. Det er best å kaste mat på riktig måte, holde huset rent, lagre matrester og væsker i lufttette beholdere og fikse eventuelle vannkilder som lekker. Hvis det ikke fungerer, kan ekspertutryddere som de på McCall kan hjelpe deg med å utrydde alle skadedyrene fra hjemmet ditt. Ring vårt erfarne team for å bli kvitt kakerlakkproblemet ditt for godt.