Termitter er aktive året rundt, og ødelegger hjem og bedrifter ved å grave ut eller spise trekonstruksjoner fra innsiden og ut. Når disse skadedyrene angriper, er de kjent for å ødelegge den strukturelle integriteten til bygninger og hjem, og forårsake millioner av dollar i reparasjoner. Skrittet for å forhindre termitter er å kjenne tegnene på et angrep, så du er forberedt. Sjekk ut våre 3 beste termitttegn du bør være oppmerksom på før en termittangrep kommer ut av hånden.

Svermer

Det tidligste og mest merkbare tegnet på termitter er å oppdage termittsvermer i ditt område. I Florida kan du se disse svermene allerede i februar! Termitter begynner å sverme når de er klare til å formere seg og etablere nye kolonier. Når du ser termittsvermer, er dette en god indikasjon på at en etablert koloni er i nærheten og at en ny koloni dannes.

Gjørmerør

Slamrør er en indikasjon på at underjordiske termitter, en art av termitter, har blitt angrepet. Disse termittene er kjent for å bygge tunneler, eller gjørmerør, for å nå en matkilde. Termitter bygger gjørmerør for å reise frem og tilbake mellom hjemmet ditt og reiret. Slamrør er vanligvis på størrelse med en blyant, som finnes på vegger, tak, gulv, ytre overflater og på sidene av plater.

Hauger av vinger

Når termitter svermer og forlater reiret, er de ofte ute etter å starte en ny koloni og formere seg. Når termittene parer seg, mister de vingene. Disse kasserte vingene finnes ofte i nærheten av dører og vinduskarmer. Når du oppdager disse, er det et bemerkelsesverdig tegn på at de har kommet inn i og infisert hjemmet.

Lyder

Visste du at du kan høre termittangrep? Det er sant! Hvis en koloni er stor og etablert i hjemmet ditt, kan du høre en svak klikkende eller bankelyd bak vegger eller i andre tomrom. Disse lydene indikerer at solide termitter banker hodet mot tre eller vibrerer kroppen for å indikere at faren er overhengende. Selv om det er sjeldent, kan du også høre arbeidertermitter tygge gjennom treverket i hjemmet ditt.

Skadet treverk

Et lettere termitttegn å finne er å se treskader i hjemmets interiør, eksteriør eller begge deler. Skilt kan inkludere tre som knekker seg, bulkete eller nedsenkede områder og smuldrende fotlister. Et annet lett tegn å oppdage er når vinduer eller dører vrir seg og ikke åpnes og lukkes jevnt. Når du oppdager noen av disse tegnene, er det best å få en termittinspeksjon så snart som mulig.

Hvis du mistenker at du har termitter som invaderer hjemmet ditt, er det best å kontakte ditt lokale skadedyrfirma. Disse fagpersonene vil sette deg opp med en inspeksjons- og behandlingsplan for hjemmet ditt.