Kakerlakker leter etter tre ting hjemmet ditt enkelt kan gi: mat, vann og husly. Disse vanlige husholdningsskadedyrene er svært tilpasningsdyktige og kjent for å overleve de tøffeste temperaturene. Kakerlakker er en plage hvis de har infisert hjemmene våre, og de kan også overføre over 30 forskjellige typer bakterier, inkludert E. coli, Salmonella og mer. Det er viktig å forstå de vanlige typene kakerlakker som er utsatt for å infisere hjemmene våre i Florida, og hvordan du kan forhindre dem fra hjemmet ditt.

Typer kakerlakker

  • Amerikansk kakerlakk: Den største husinfiserte morten, denne morten har en rødbrun kropp med et gulaktig åttefigursmønster på bakhodet. Du vil ofte finne disse skadedyrene i kloakk, kjellere, bad og kjøkken, da de tiltrekkes av fuktige overflater.
  • Brunbåndet kakerlakk: Gitt navnet fra de to lysebrune båndene som vises over vingene, foretrekker disse kakerlakkene varmere, tørrere og høyere steder. Du vil ofte finne disse skadedyrene gjemmer seg i skap og bak bilderammer. De er også kjent for å skjule eggehylsene sine i eller under møbler.
  • Tysk kakerlakk: Denne morten finnes vanligvis der mennesker spiser, for eksempel på kjøkken, og foretrekker varme, fuktige områder. Du kan identifisere dem ved deres lysebrune kropp og de to mørkebrune stripene på ryggen.
  • Orientalsk kakerlakk: Denne kakerlakken har en mørk rødbrun til skinnende svart kropp. De regnes som en av de skitneste kakerlakkene på grunn av deres sterke lukt. De finnes ofte i kloakk og kommer inn i boliger gjennom avløp eller dørterskler.

Forebygging av kakerlakker i hjemmet ditt

Det er enkle gjør-det-selv forebyggende tiltak du kan plassere rundt hjemmet ditt, slik at disse invasive skadedyrene ikke angriper. Sjekk ut våre 3 beste måter å hindre kakerlakker i å komme inn i hjemmet ditt.

  1. Rydd opp hjemmet ditt: For å eliminere sjansen for at kakerlakker gjemmer seg i hjemmet ditt, er det viktig å eliminere gjenstandene de vil bruke som ly, for eksempel papp eller gamle aviser. I stedet for pappesker for oppbevaring, bytt dem ut for oppbevaringsbeholdere i plast. Resirkuler og kvitt deg med alle gamle aviser og ubrukte pappesker.
  2. Seal innganger: Hvis du kan se dagslys komme gjennom utsiden av en dør eller et vindu, er sjansen stor for at kakerlakker kan komme inn. Kakerlakker kan passe inn i den minste sprekken eller sprekken, noe som gjør det viktig å tette alle åpninger. Inspiser fundament-, tak-, loft- eller krypromsventiler for åpninger. Hvis du finner et mindre gap eller hull, forsegle det med caulk. For større hull eller åpninger, bruk stålull eller skum. For skorsteiner og loftsventiler, bruk fint netting.
  3. Fjern fuktighet: Kakerlakker trenger vann for å overleve og vil hele tiden lete til de finner noen. Sjekk hjemmet ditt for lekkende kraner, vasker, rør og til og med kjøleskap og apparater. Hvis det er en lekkasje, sørg for at du fikser den umiddelbart. På samme måte tørker du opp områder i kjelleren med en avfukter. Hvis du har et krypkjeller, bør du vurdere å omslutte det for å sikre at det ikke er fuktighet for å regulere temperaturen.

Forebygging vil alltid bidra til å forhindre at kakerlakker invaderer hjemmet ditt, men noen ganger er det best å ringe en profesjonell når problemet har kommet ut av kontroll. Ditt lokale skadedyrbekjempelsesfirma vil grundig inspisere hjemmet ditt, identifisere hvilke typer kakerlakker som kan ha invadert, og gi deg den beste behandlings- og forebyggingsplanen fremover.