Uansett hvilken type termitt du har å gjøre med, kan de forårsake betydelig skade på hjemmet ditt. Å bestemme hvilken type termitt du har avgjør behandlingsforløpet du trenger. I Florida er det to hovedtyper av termitter du kan ha: underjordiske termitter og drywood termitter. Det er store forskjeller mellom de to.

Underjordiske termitter

Underjordiske termitter bygger reir i bakken, og kommer inn i hjem gjennom fundamenter. Koloniene deres kan vokse raskere enn søskenbarnene deres i tørrved fordi de ikke er begrenset til en liten plass. Disse koloniene kan telle i millioner. Når et rede er etablert, bygger disse skadedyrene gjørmerør som de bruker til å reise gjennom. Disse beskytter dem mot rovdyr og dehydrering. Underjordiske alater har vinger med en enkelt mørk åre som går gjennom den, parallelt med toppvingen. De etterlater ikke-revnet, papplignende frass. Underjordiske mennesker tygger kun gjennom den mykeste delen av treverket mellom kornene. De legger også igjen pene, forede gallerier. De blir vanligvis behandlet med agnsystemer.

Tørrved termitter

Tørrvedtermitter bygger reir inne i treet de angriper. De reiser på luft i stedet for gjennom jorden. De har mindre kolonier enn deres underjordiske kolleger fordi de er begrenset i plass til grensene til treet de infiserer. Tørrvedkolonier teller i hundrevis til tusenvis. Disse skadedyrene trenger ikke kontakt med jorda og krever mindre fuktighet enn underjordiske termitter. De bygger heller ikke gjørmerør. Alater av denne arten har et komplekst system av årer på vingene. De etterlater sekssidig frass som ligner pepper. De lager sparkehull de bruker for å skyve ekskrementer ut av veden de spiser. De spiser på tvers av veden. De etterlater uberegnelige, glatte gallerier som ikke følger kornet. Tørre tre blir ofte behandlet med enten spottermiticid eller teltgassing.

Uansett hvilken type du har å gjøre med, kan termitter være vanskelig å eliminere. Kontakt ditt lokale skadedyrkontrollfirma for riktig identifikasjon og passende termittbehandlingsplan.