Earwigs er en vanlig husholdningsskadedyr i Florida. Disse nattaktive insektene ligner biller, og vokser 1/4″ til 1″ lange. De har rødbrune kropper med gjennomskinnelige gule vinger og ben. De har også tanglignende vedheng. Mens øreplugger ikke er skadelige for mennesker, kan de forårsake skade på avlinger og forurense produkter. I tillegg til hvordan de ser ut, hva annet bør du vite om øreplugger? Her er 411 om disse vanlige skadedyrene.

 1. De elsker fuktighet og fuktighet. Ørestikker foretrekker våte, fuktige omgivelser. De trekkes til matjord fordi det lar dem holde seg kjølige og beskyttet i et mørkt og fuktig miljø. De vil bli trukket til hjemmet ditt hvis det gir et tiltalende miljø. Ørveskeangrep er hyppige i lave, fuktige deler av hjemmet ditt, for eksempel kjelleren. Du kan ha tatt dem med inn, eller de kan ha sneket seg inn gjennom åpninger langs fotlister eller vindusbrønner.
 2. De skal haike innendørs. Mørke, fuktighet, fuktighet og ly tiltrekker seg øretvister. De liker å grave i (noen ganger bokstavelig talt) når de finner passende steder. På grunn av disse egenskapene er de ekstremt mobile, utilsiktede haikere. De, som veggedyr, finner ofte veien inn i forskjellige poser eller kasser. Når du bærer slike poser eller kartonger inni, tar du utilsiktet inn øreplugger. Ørentvister er spesielt utsatt for å infisere poser med skitt, gjødsel eller frø.
 3. De har faktisk vinger. Ørentvister flyr ikke bra, selv om de har nyttige vinger. Disse vingene kan brukes til å hoppe korte avstander, bryte fall eller unnslippe fare. Utfoldede ørepluggvinger ligner menneskelige ører, som noen mener er der navnet kommer fra.
 4. De er ikke kresne spisere. Earwigs er altetende fôrsøkere, noe som betyr at de ikke diskriminerer. Selv om de elsker råtnende vegetasjon, vil de konsumere nesten alt. Ørentvister jakter og spiser ofte mindre skadeinsekter. De fanger og holder byttet sitt med tangen før de fortærer dem. Earwigs vil konsumere alt de kan finne i og rundt hjemmet ditt. Earwigs blir tiltrukket av nedbrytende planteavfall fordi det gir en fuktig, fuktig matkilde som de kan stole på. Ørentvister kan grave seg ned under eller i nærheten av nedbrytende plantemateriale for å skjule og mate i noen tilfeller. De vil også konsumere sunt plantemateriale, spesielt hvis det er i nærheten.
 5. De er invasive. Ørentvister er ikke hjemmehørende i USA, men de har vært til stede siden minst 1907. Den europeiske øretvisten, den vanligste øretvisten i Nord-Amerika, finnes over hele landet.
 6. De liker å gjemme seg. Ørentvister finnes oftest under tynne lag med matjord i hagen eller hagen din. De liker å grave seg gjennom jorden for å forbli skjult, våt og kjølig. De spiser også underjordisk planteliv og graver ut små reir for eggene sine. Mens du graver i hagen din, kan du komme over øretvister med jevne mellomrom.
 7. De er ikke skadelige for mennesker. Ørentvister er ikke farlige, men hvis de føler seg redde eller forstyrret, vil de bruke tangen på folk. Hvis du prøver å plukke opp eller håndtere en øreplugg, vil den vanligvis klype deg. Disse tangene vil neppe knekke huden din, selv om klypingen kan være ubehagelig. Det kan også forårsake et lite blåmerke eller svulst. Du bør ikke plukke opp øreplugger med bare hender. Ørestikker er ikke aggressive og slår bare ut i selvforsvar eller i tider med frykt. De kan ikke skade deg nevneverdig selv om de klyper deg. Ørentvister sprer ikke sykdommer og kan ikke forårsake betydelig strukturell skade. De kan være upraktiske, men de er ikke skadelige.
 8. De kryper ikke i ørene. Dette er en hyppig misforståelse angående øreplugger. Til tross for navnet deres, kryper de ikke inn og infiserer folks ører. De går ikke gjennom øret og legger egg i hjernen, slik noen av de mer fantastiske historiene hevder. De foretrekker mørke, varme og fuktige omgivelser, derfor kan de trekkes til øret til en sovende person. Dette er en svært uvanlig hendelse, fordi insekten ikke ville bli lenge, legge egg eller grave seg ned. Du bør ikke være bekymret for at øreplugger kommer inn i ørene.

Hvis du har problemer med øreplugger, kan du bli kvitt dem ved å:

 • Spray blader med en såpe-og-vann-blanding eller en blanding av like deler 70 % rødsprit og vann – spray bare ett blad om gangen og sjekk tilbake om 24 timer for å sikre at det ikke vil skade planten.
 • Lage en ørepluggfelle ved å fukte et papprør eller sammenrullet avis.
 • Legge til fordelaktige rovdyr som fugler og padder i hagen eller hagen din.
 • Tetting av hull og sprekker rundt fundamentet, dørene og ventilene for å holde hjemmet forseglet.
 • Trimming av trær fra husets eksteriør.
 • Fjerne forringet plantemateriale som døde blader, frukt og grener.
 • Unngå å klemme dem siden de vil avgi en illeluktende væske.

Hvis du har en ørepluggangrep eller bare ønsker hjelp til å holde dem ute, ta kontakt med ditt lokale skadedyrfirma for en inspeksjon.