Hvis du noen gang har vært utendørs i løpet av en sommer i Florida, kjenner du sannsynligvis til følelsen av å bli bitt av en mygg. Selve bittet kan gå ubemerket i starten, men snart blir det en rød, kløende kul som kan gjøre deg gal. Men hvorfor biter myggen oss i utgangspunktet?

Mygg er ikke de eneste insektene som lever av blod; andre inkluderer lopper, flått, lus og veggedyr. Imidlertid er de unike ved at de bare lever av blod som voksne, og bare hunnene gjør det. Hunnmygg trenger blod for å produsere egg, siden blod er rikt på protein og jern, noe som er avgjørende for eggutvikling. Hannmygg lever av nektar og annen plantesaft i stedet for blod. Hunnene kan også spise nektar og andre sukkerkilder for energi, men de trenger minst ett blodmåltid før de kan legge egg.

Mygg er ikke bare plagsomt, men de kan også overføre sykdommer til mennesker og dyr. Noen av de vanligste sykdommene de bærer på er malaria, denguefeber, gul feber, Zika-virus, West Nile-virus og chikungunya. Disse sykdommene kan forårsake alvorlige symptomer som feber, hodepine, leddsmerter, utslett, kvalme, oppkast og til og med død i noen tilfeller. Den beste måten å forebygge myggbårne sykdommer på er å unngå å bli bitt av mygg i utgangspunktet.

Det er flere måter å beskytte seg mot myggstikk. Vurder følgende tips nedenfor før du går ut for å forhindre mygg:

  • Bruk langermede skjorter og bukser når du er utendørs
  • Påføring av insektmiddel som inneholder DEET eller andre effektive ingredienser
  • Bruk av myggnett eller skjerm på vinduer og dører
  • Unngå områder med stillestående vann eller høy vegetasjon hvor mygg hekker
  • Eliminere eller behandle potensielle avlssteder rundt hjemmet ditt

Hvis du finner deg selv å kjempe mot mygg rundt hagen din konstant denne sommeren, ta kontakt med ditt lokale skadedyrbekjempelsesfirma for å lindre frustrasjonene dine og lage en personlig myggreduksjonsplan for hjemmet ditt.