Som innbyggere i Florida vet vi at vårt lokale klima ofte vil gi lengre somre, varmere temperaturer og tempererte vintre. Klimaet vårt er en proff for mange, og gjør det enkelt å tilbringe mer tid utendørs med familie og venner! Med dette vil vi ha våre plener sunne og grønne gjennom hele året. Ta en titt på våre favorittplenpleietips for å holde hagen din sunn på nyåret.

Hold plenen din hydrert

Å ha en konsekvent rutine med å vanne plenen din er en avgjørende del av å opprettholde sunne gressbaner. Å vanne plenen din vil bidra til å oppmuntre til rotvekst. Avhengig av området trenger Florida plenen en viss mengde vann for å holde seg hydrert, men en god tommelfingerregel er å sikre at den vannes minst 1-1,5 tommer i uken. Når temperaturen når midten av 70-tallet og oppover, se etter å øke vannmengden med to tommer, men ikke mer enn det, da det kan forårsake skade på gresset. Se etter å vanne gresset ditt tidlig om morgenen eller sent på kvelden, og sørg for at det ikke er sjanse for fordampning.

Perfekt gressklippeteknikken din

Det er alltid viktig å sette en helårs klippeplan. Du kan ofte basere timeplanen din på når du gjødsler, gjeldende værmønstre og gresstypen. Avhengig av ditt område, kan mengden gress en huseier bør klippe variere. I Greater Orlando-området har vi vanligvis St. Augustine-gress, som bør klippes til en høyde på 3 ½ – 4 ½ tommer. I andre Florida-områder har vi Zoysia-gress, som kan være mer tørketolerant og utfordrende å håndtere enn andre gresstyper. For å holde dette gresset sunt, se etter å klippe litt kortere, rundt 2 til 3 tommer.

Ikke glem om næringsstoffer

Hvis du leter etter grønt, frodig gress i år, er det avgjørende å bruke gjødsel. Gjødsling av gresset ditt vil mate næringsstoffer til jorda som kan mangle. I likhet med vanning, er antall ganger huseiere bør se etter gjødsling basert på typen gress de har. For St. Augustine-gress, se etter å gjødsle det rundt 4 ganger. Bahia-gress trenger bare 2 til 3 gjødsling per år, mens Zoysia-gress kan kreve 5. Det er alltid best å rådføre seg med en gresspleier om en gjødselplan og hvilken type gjødsel som skal brukes.

Kontroller plenskadedyr

Det kan være frustrerende å legge ned mange timer og omfattende innsats på plenpleien din, bare for å få den ødelagt av irriterende plenskadedyr. Plenskadedyr kan være ekstremt skadelig, og ødelegge utseendet og helsen til plenen din ved å angripe røttene og gresset. De vanligste plenskadedyrene som finnes i Florida inkluderer:

Den beste måten å eliminere og unngå plenskadedyr er å inkludere skadedyrbekjempelse i plenvedlikeholdsplanen din. Vurder å kontakte ditt lokale plenpleiefirma. Disse gresspleieekspertene vil sette deg opp med et rutinemessig plenpleieprogram for å eliminere plenskadedyr og få gresset ditt til å se sunt ut året rundt gjennom gjødsling, bekjempelse av bredbladet ugras, lufting og mer!