5 skadedyr som endrer utseende – hvordan finner jeg dem?

Gjennom årene kan skadedyr og insekter rømme fra rovdyrene sine. Rovdyrene kan være pattedyr, fiender av arten, eller det kan også være mennesker. Disse skadedyrene har sett forskjellige katastrofer med mennesker, og de blir vant til å leve i denne verden i tusenvis av år. Det er bare lett å finne et skadedyrsangrep hvis du har sett dem, og mange skadedyr ser like ut og endrer utseende for å slippe unna. Mange mennesker trenger avklaring om å skille dem ut, og her vil vi diskutere de 5 skadedyrene som endrer seg for å rømme fra rovdyr.

Skadedyr som endrer utseende

Kamuflasje – fargelikheter

Kamuflasje – fargelikheter

Mange insektarter har distinkte farger, som de bruker som en type «kamuflasje» for å unngå å bli spist av andre dyr. Vanligvis vil én insektart ha et fargemønster som indikerer at den er giftig. Derimot kan en annen art adoptere et lignende mønster som å lure rovdyr og holde seg trygge.

Coral Snake og Scarlet King Snake er de mest kjente eksemplene på fargevariasjoner. Scarlet King Snake er ufarlig; Korallslangen er imidlertid ekstremt giftig og dødelig; forskjellen mellom de to er liten og vanskelig å si. Både Coral Snake og Scarlet King Snake har et mønster av svart, rødt og gult som gjentar seg; Imidlertid treffer Scarlet King Snakes røde dens svarte, men Coral Snakes røde berører gult.

Det er viktig å huske fargemønsteret for å skille dem fordi den skarlagenrøde kongeslangen er så giftig at bittet vil føre til døden hvis den blir stående ubehandlet innen en bestemt tid.

Pest Look-alikes

Pest Look-alikes

Skadedyr kan også skjule seg ved å utvikle seg til å ligne andre arter uten biologisk tilknytning. For eksempel er skillet mellom humler, veps og hornets blant de hyppigste insektforvirringene. Så hvordan vil du skille når de alle har identiske fargetoner og ser identiske ut?

Legg merke til utseendet nedenfor og forskjellene mellom disse skadedyrene. Dette vil hjelpe deg med å identifisere hvilken type skadedyr du har å gjøre med.

  • Humler er uklare og sfæriske; de er de minste av tre som kan bli opptil ¼ tomme lange. De har også et gul-svart fargevalg. De har ikke noe ønske om å skade deg fysisk og er stort sett trygge fordi de dør etter at de stikker deg.
  • Vepsene har ikke «pels» og er smalere; de er ¼ tomme større enn humler og er enten svarte med hvite, røde eller oransje markeringer. De er fiendtlige og vil angripe hvis de oppfatter en trussel.
  • Den største og farligste av de tre er hornets, som vil stikke til de er fornøyde. De har også et bredere utseende og er enten gule eller oransje i nyanse.

Endring i utseende

Endring i utseende

Enkelte insekter gjennomgår ulike stadier av metamorfose når de blir eldre og endrer utseende. Sikadens utseende endrer seg mest etter hvert som den blir eldre. Det er et riskorn som er klart når det fortsatt er inne i egget. Etter at den klekkes, er skapningen kjent som en «nymfe» som ligner en underjordisk termitt eller en liten hvit maur.

Den vanlige sommerfuglen eller tøymøllen er et annet insekt som kan endre utseendet! Når de først kommer ut av puppeskallet, ligner de en typisk orm («larvestadiet»), men det blir snart klart om det er sommerfugler eller møll.

Konklusjon

Ovennevnte er de vanligste skadedyrene som kan forveksles. Å differensiere skadedyr er viktigere mens man håndterer dem; å vite hvilken type skadedyr er nødvendig for å bli kvitt dem. Hvis du ikke har noen anelse, leie en profesjonell skadedyrkontrolltjeneste.